Sikkerhetsregler for besøkende som skal gå trappene til toppen   

 Vi vil at du skal få et trygt og spennende besøk på OVER, derfor har vi noen få regler som må følges følges for å ivareta din og andre besøkenes sikkerhet. Helt nederst på siden deler vi også noen gode tips & anbefalinger som bidrar ytterligere til et mer innholdsrikt besøk.  

 

Regler 

 1. Det er forbudt å holde løse gjenstander på utsiden av gjerdet Tårnet er 47 meter høyt, hvis du mister en gjenstand fra toppen og den treffer en person som oppholder på bakken kan det få alvorlige konsekvenser. Det er spesielt fristende å holde et kamera på utsiden av gjerdet, husk derfor å sikre kameraet med en ekstra stropp/tau hvis «må» ta det perfekte bildet.  

2. Det er selvfølgelig forbudt å kaste gjenstander, søppel mm. på utsiden av gjerdet.

3. Forlat tårnet ved tordenvær– Vi har noen kjempefine lynavledere men vi synes likevel det er lurt at ingen befinner seg i og ved tårnet når tordenværet kommer.  

 

Tips & anbefalinger  

 1. Ta en runde rundt tårnet før du går opp trappene –  Besøket ditt blir mer spennende og innholdsrikt hvis du ser nærmere på konstruksjonen fra bakken før du går trappene helt opp. Spesielt for de minste er det gøy å bygge opp forventningene før man tar turen opp. Klarer du å se glassgulvet fra bakken? Du vet… Glassgulvet som gir deg følelsen av å gå på luft 47 meter over bakken?

 

2.  Se på de som klatrer – De som klatrer presser seg selv både psykisk og fysisk. Hvis du følger lenge nok med vil du legge merke til at mange av dem kjemper for å komme seg nærmere toppen. Er du heldig får du kanskje se et fall på ledklatring der klatreren faller langt før sikringsystemet bremser fallet. Liggebenkene som er plassert rundt tårnet er designet for at nettopp du skal ha førsteklasses utsikt til alt det spennende som skjer i veggen. 

 

3. Ta en selfie eller film dine venner som går på glassgulvet for første gang – Mange synes det er superspennende å gå på glassgulvet i øvre etasje. Gulvet gir deg en følelse av at du «kan gå på luft» og det er alltid gøy å ha det på film når man gjør det for første gang. 

4. Ta med deg vindtett jakke, det blåser godt på toppen – Tårnet står på en fjelltopp ca. 120 moh. og er utsatt for vind fra  alle retninger. Kle deg som om du skal på en liten fjelltur. 

 

Velkommen til verdens høyeste frittstående klatretårn!