Ansvarserklæring for deltakere på arrangementer hos OVER 

 Vi vil at du skal få en trygg og fin opplevelse på OVER, derfor må du godta og følge reglene & ansvarserklæringen under. Helt nederst på siden deler vi også noen gode tips & anbefalinger som bidrar ytterligere til et trygt og innholdsrikt besøk! 

Regler & ansvarserklæring

Alle instruktører på OVER er aktive klatrere som er sertifisert av NKF (Norges klatreforbund) og OVER sitt interne sertifiseringssystem. Deltakere på OVER sine arrangementer skal derfor være trygge etter bransjens beste standarder. Likevel ønsker vi å gjøre våre gjester oppmerksomme på følgende:

     

 1. Deltakerne må være i alminnelig god fysisk form. Alminnelig god fysisk god form innebærer at deltakerne ikke lider av alvorlig overvektig eller har sykdommer som kan medføre at vedkommende mister sin evne til å «ta vare på seg selv i veggen». Deltakerne kan rådføre seg med guiden ang. dette under selve arrangementet. 

2. Deltakerne må være over 14 år, mindreårige må ha tillatelse fra foresatte. Man er ikke myndig før man er myndig, i Norge er det først når du har rundet 18 år.   

3. Klatring, rappellering mm. er trygt, likevel er det viktig å poengtere at det kan medføre risiko.  Deltakerne eller foresatte er innforstått med at klatring og tilsvarende aktiviteter kan innebærer risiko for ulykker og alvorlige hendelser.

4. Sjekk at reiseforsikringen din dekker klatring. De aller fleste reiseforsikringer kategoriserer klatring og tilsvarende som ordinær idrett (ikke ekstremsport) og dekker dermed uforutsette hendelser. Du bør sjekke at også din reiseforsikring dekker klatring. 

 5Det er ikke lov å ta med seg løse gjenstander opp i veggen. Løse gjenstander som faller fra store høyder kan medføre alvorlige skader på dem som oppholder seg på bakken. Evt. løse gjenstander må bindes fast i selen. 

6. Det er selvfølgelig helt uakseptabelt å være påvirket av rusmidler når man deltar på et arrangement hos OVER. Det er fint å drikke øl men ikke når man skal opp i høyden, vent derfor med godsakene til etter arrangementet. 

 

 Gode tips & anbefalinger

1. Ta med deg vindtett jakke, det blåser godt på toppen – Tårnet står på en fjelltopp ca. 120 moh. og er utsatt for vind fra  alle retninger. Kle deg som om du skal på en liten fjelltur.  

2. Husk solbriller – Klatreflaten er produsert i lakkert aluminium som reflekterer lyset på solfylte dager, husk derfor solbriller. 

  

God klatring på verdens høyeste 

frittstående klatrevegg!