Spørsmål & svar ift. våres arrangementer

Her finner du relevante spørsmål og svar i forbindelse med våres arrangementer m/guide

Er guidet arrangementer tilpasset de som har erfaring med klatring?

Jeg har veldig lyst til å kjøpe et gavekort til en kompis. Ser dere har klatring m/guide. Mitt spørsmål er om denne guiden blir med å klatrer opp sammen med ham. Kompisen min er 26 og har klatret masse før så vet at han ikke vil ha med guide. Lurer også på om kompisen min må ha med seg en person som skal sikre eller om det er noen som sikrer for ham.

Hei og takk for relevant spørsmål. Klatring m/guide (inkl. rappell m/guide og klatrekurs m/ topptausertifisering) er et tilbud som ikke stiller krav til klatreerfaring hos utøverne. Hvis kompisen din har brattkort (eller topptaukort), har eget utstyr og er en «habil» klatrer kan det hende at det er like greit å besøke tårnet som ordinær klatrer ved å betale vanlig drop in. Likevel er det nok en del utøvere med klatreerfaring som synes det er fint med en oppfriskning og bli med på et guidet opplegg. Med andre ord, dette er en vurderingssak du selv må gjøre:)

Arrangementene som er guidet vil følge ca. følgende kjøreplan:
  1. Befaring, utdeling av sikkerhetsutstyr, innføring i sikkerhet/metode
  2. Klatring eller rappell på lavt eller moderat nivå (bli komfortabel i det vertikale miljøet)
  3. Klatring helt til toppen eller rappell fra toppen og ned
Guiden vil ivareta sikkerheten til deltakerne under hele opplegget men skal også gi noe rom for individuelle tilpasning ift. den enkeltes mestringsnivå. Det er naturlig at vi har en instruktør i veggen for de som trenger det. Det er ikke noe stress å komme alene på kurs/arrangement. 
Mvh
Tore