Klatring på OVER 

OVER over en hybrid mellom en innendørs vegg og et naturlig crag. I praksis betyr det at tårnet ikke er bemannet og at det står utendørs i vær og vind. Billett må du booke på forhånd og hente på YX stasjonen før du kjører opp til tårnet. Merk deg at YX stasjonen er behjelpelige med salg av billetter og ikke kan svare på klatretekniske spørsmål, de fleste svarene finner du på denne nettsiden eller på FB siden OVERs (climbing) friends. Tårnet er 47 meter høyt med 44 meters klatrevegger på alle fire sidene, det er krevende å klatre helt opp både for psyken og styrken. Det er en god grunn til at OVER kalles for melkesyremaskinen!  

Ansvarserklæring

For å klatre på OVER må du lese og godta OVERs ansvarserklæring:

https://www.overagder.no/sikkerhetsregler-klatring/

Praktisk info 

 Når du skal klatre på OVER bør du ta med personlig klatreutstyr.  Merk deg at det er mulig å bruke tau på både 50 og 60 meter men at man da er nødt å snu/fire seg ned fra første eller andre snufeste.  Det er også mulig å toppe ut noen av rutene med å fire seg ned fra det øverste snufeste og inn i selve tårnet. Husk for all del stoppknute!  

Hvis du er topptausertifisert anbefaler vi deg å booke klatring på en dag du vet det er andre klatrere på tårnet slik at du kan få hjelp til å sette opp topptau. Vi har vanligvis fast klatring på tirsdager mellom Mai og August der du kan møte likesinnede og få gode råd om klatring og OVER.

På OVER har vi gratis utlån av 2-3 stk. 100 meters tau. Disse byttes ut hvert år og vi har sporadisk tilsyn på det, husk derfor alltid å se over tauene før bruk. Merk deg at vi setter stor pris på om 100 meters tauene kun blir brukt hvis man faktisk skal klatre helt opp! Dette er fordi vi ønsker å unngå unødvendig slitasje.

NB: Vi har kjøpy kjøpe inn nye tau for sesongen 2023. Nye tau er på plass innen April 2023.

OVER er utsatt for vær og vind, vi anbefaler derfor å sjekke værmeldingen din før du booker. Ofte er det mindre vind på morgenen og kvelden, før og etter solgangsbrisen. Selv om tårnet «stenger kl 21:00» er det bare hyggelig om du blir der lenger når du først er gang med klatreøkten! Solnedgangen på OVER er forøvrig fantastisk flott! 

Gradering

Why be blue: L1:6b, L2:6c, L3:7a

Progression: L1:6b & L2:7a+

Peace: L1:5+, L2:6a+ & L3:6c

Wortelstamp: L1:5+ & L2:6a

Bruden: L1:5, L2:5, L3:5

Mons i låven: L1:5, L2:6a+ & L3:6c

Klin kokkos: L1:5, L2:6a+ & L3:6c 

No thoughts: L1:7b+

Gullruten: L1:5+, L2:6b & L3:6c

Zen: L1:7a, L2:7b & L3:7c

Purple mass: L1:5+

Simple life: L1:5+

Mysterious pandemic: L1:6b, L2:6c+ & L3:7a+

NB: Mange nye ruter på overhengssiden som ikke er gradert!