Arrangementer med guide

Klatring er vår idrett og lidenskap! Når du deltar på kurs og arrangementer hos oss får du en unik opplevelse, mestring og spenning i trygge omgivelser. I tillegg er det viktig for oss at du lærer noe nytt. Noe nytt om deg selv, klatring og det vertikale miljøet. 

Kurs og arrangementene er for alle uavhengig ferdighetsnivå. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta annet enn at du er i allminnelig fysisk form. Vi stiller med nødvendig sikkerhetsutstyr. Arrangementet passer for deg som «er gira» på en unik sportslig opplevelse og å lære noe nytt om klatring. Dette kan også være en superfin start på en ny og spennende idrett.  Alle under 18 år må ha tillatelse av foresatte.

Bestigning m/guide

Bestigning m/guide kunne vi også kalt klatring m/guide. Det legges opp til mye klatring men også bestigning av selve tårnet. Arrangementet har en varighet på ca. 3 timer og er en superkul opplevelse men også et lite kurs der vi går gjennom sikkerhet, metoder og har en gradvis tilnærming til å det som ofte oppleves som mest spennende, altså å klatre helt til toppen.

 Vi begynner med enkel klatring på den første lengden som er 14 meter høy. Etterhvert som deltakerne blir komfortable i veggen jobber vi oss opp i høyden med mål om å bestige tårnet.

 Deltakerne skal utføre klatringen på egen hånd. På de lengste rutene vil det være instruktører ved innsteget og underveis i veggen.

For barnefamilier tilpasser vi arrangementet slik at barna får en naturlig progresjon:)

Rappellering m/guide

NB: Foreløpig har vi ikke startet opp med denne tjenesten.

Rappellering m/guide er en superkul opplevelse som gir mestring og sommerfugler i magen.  Vi begynner med å trene på rappellering fra mindre høyder. Etterhvert som deltakerne blir komfortable beveger vi oss opp i høyden og rappellerer ned fra toppen. 

Arrangementet har en varighet på ca. 3 timer og er en superkul opplevelse men også et lite kurs der vi går gjennom sikkerhet, metoder og har en gradvis tilnærming til å det som ofte oppleves som mest spennende, altså å rappellere ned fra toppen. 

Deltakerne skal utføre rappelleringen på egenhånd guidet av instruktører som befinner seg på toppen ved utsteget og i veggen. 

For barnefamilier tilpasser vi arrangementet slik at barna får en naturlig progresjon:)

Topptaukurs & klatring  

Topptaukurs & klatring har en varighet på ca. 3 timer og er et kurs i sikringsteknikk og metoder for trygg klatring (hovedsakelig topptauklatring). Hovedfokus er kursingen av topptaukort men vi legger likevel opp til noe klatring på slutten av arrangementet. 

Deltakerne skal på slutten av kurset vise at de mestrer riktig bruk av klatreutstyr, gjennomføre kameratsjekk og løpende sjekk, og sikre en annen klatrer under topptauing og nedfiring.

Etter fullført kurs godkjenner vi deltakerne for topptaukort som er Norges Klatreforbund sertifiserings ordning for trygg sikring. Med topptaukort er deltakerne sertifisert til å klatre på samtlige klatresenter i hele Norge inklusiv på OVER. 

Nedre aldersgrense for topptaukurs & klatring er 14 år. 

Gode tips & anbefalinger 

1. Ta med deg vindtett jakke, det blåser godt på toppen – Tårnet står på en fjelltopp ca. 120 moh. og er utsatt for vind fra  alle retninger. Kle deg som om du skal på en liten fjelltur.  

2. Husk solbriller – Klatreflaten er produsert i lakkert aluminium som reflekterer lyset på solfylte dager, husk derfor solbriller. 

  

God klatring på verdens høyeste 

frittstående klatrevegg!