Møt vårt team!

Klatring er vår lidenskap! Her kan du bli bedre kjent med våre guider, instruktører og ressurspersoner som bidrar inn mot det sportslige på opplevelsetårnet OVER. 

Tore Næss

Tore Næss

Daglig leder, instruktør & guide

Tore Næss er daglig leder ved opplevelsetårnet OVER. Han er en lidenskapelig klatrer, instruktør og guide. Tore var styreleder i Grimstad Arendal klatreklubb (GAKK) inntil han ble engasjert i OverAGDER. Han er utdannet sivilingeniør  (indØk) og har fokus på tårnets drift. En av hans største gleder er å arbeide med mennesker der fokuset er mestring under trygge omgivelser. Hvis du besøker tårnet er det stor mulighet for å treffe Tore i veggen selv om han egentlig «kun skal» arbeide administrativt. 

Øystein Dahl

Øystein Dahl

Instruktør, rutesetter & ressurs

Øystein Dahl har klatret aktivt ute i fjellet i flere år. Han har i flere år reist rundt og besøkt større og mindre klatredestinasjoner på jakt etter utemmelige klatre-opplevelser. Nå jobber han i God Stil Rutesetting der han også er innehaver. Han har som hovedfokus å leve av den store lidenskapen klatring, og ikke minst tilby klatre-Norge det som han mener klatring kan være. Han har brei erfaring når det kommer til inne og uteklatring, noe som er perfekt her hos oss i OVER. Øystein skal jobbe som guide, instruktør og rutesetter på OVER.

 

Eivind J. Sangvik

Eivind J. Sangvik

Instruktør & ressurs

Eivind Sangvik er en av de beste klatrerne i Norge, med en 2. Plass i Norgescup. Klatring er for Eivind en livsstil og han brenner for å dele kunnskapen sin med andre. Eivind har en mastergrad i idrettsvitenskap, hvor han skrev hovedoppgave om motivasjon i klatring. I tillegg til sitt engasjemet på tårnet er han ansatt som klatrelærer på Setesdal folkehøgskole. Besøker du tårnet er det stor sannsynlig at du treffer både Eivind og hunden hans med det treffende navnet Spott. 

Simón López

Simón López

Ressurs & styremedlem i stiftelsen

Simón startet å klatre i Chile på slutten av 90′ tallet. Det ble 5 år fylt til randen av klatring, mye feiling, men også mye mestring av ruter i Chile, hvor Simón bodde på den tiden. Etter mange års pause tok Simón opp klatringen igjen i 2017 og gjenforelsket seg i sporten. Simón er med i styret for Stiftelsen OverAGDER og medlem av GAKK (Grimstad Arendal Klatreklubb) hvor han er en av de som ugleklatrer (sent på kvelden). Simon er en av de som «vil tårnet». Som fastboende i Lillesand og habil klatrer er Simon en viktig bidragsyter til tårnet. 

Nils Rune Birkeland

Nils Rune Birkeland

Ressurs

Nils Rune Birkeland. Fjellkursleder i norsk Fjellsportforum og trener 2 i klatring i Norges idrettsforbund. Aktiv klatrer, både utendørs og innendørs siden slutten av 1980-tallet, men trives nok best ute i det fri. Konkurranseklatrer på nasjonalt nivå i perioden 1999–2004 og tidligere leder i Christisanssand Klatreklubb. Har vært med i utviklingen av flere av utendørsklatrefeltene på Sør-landet og involvert i prosjektering og bygging av flere av innendørs-veggene i Kristiansand. Er også forfatter av flere klatreguidebøker. 

Matas Abaliksta

Matas Abaliksta

Instruktør

Matas Abaliksta er vår yngste og kanskje ivrigste klatrer. Hver gang «gamlegutta» skal ut å prøve seg på naturlig stein er Matas med. Han er ivrig, lærevillig og trygg i veggen. Han liker å bli utfordret og deler gjerne sin kunnskap med nye klatrere. Vi er heldige som har Matas på laget, hans engasjement smitter over på deltakerne og det er alltid god stemning når Matas er en del av gjengen. Matas skal jobbe som medhjelper på kurs og arrangementer på tårnet.